Laden Evenementen

Orgelconcerten Burgwalkerk Kampen

14 januari 2023

Zaterdag 14 januari 2023 organiseren we 2 orgelconcerten in de Burgwalkerk in Kampen.
Om 16:00 geeft Leendert Verduijn een orgelconcert op het prachtige orgel van deze kerk.
In 2012 werd hij op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. Eveneens sloot Leendert begin 2018 zijn kerkmuziekstudie met goed gevolg af. Kerkmuziekdocenten waren Hans van Gelder, Hanna Rijken (liturgiek) en Arie Hoek (cantoraat en hymnologie). In 2020 rondde hij de opleiding ‘Docent Muziek’ af en vanaf september 2020 studeert hij voor de ‘Master Orgel’ bij Ben van Oosten. Deze studie heeft hij in 2022 ‘cum laude’ afgerond. Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Luc Bastiaens. Hij volgde meerdere masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij les van onder anderen Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Leo van Doeselaar. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours. In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition.

‘s avonds om 20:00 geeft Harry Hamer een concert op dit geweldige orgel.
Harry is geen onbekende in Kampen. Op 5-jarige leeftijd begon Harry Hamer met harmoniumlessen, hierna volgenden de eerste orgellessen. Deze ontving hij van Henk Sleurink aan de Gemeentelijke Muziekschool in Kampen. Op zijn 16e werd hij benoemd tot organist van de Gereformeerde Nieuwe Kerk. In 1972 behaalde Harry Hamer zijn diploma kerkelijk orgelspel van de Gereformeerde Organistenvereniging en legde daarmee de basis voor een studie aan het Conservatorium te Zwolle o.l.v. Jaap Dragt(orgel), Cees van Dalen(piano) en Jos Leussink(koordirectie). Dit resulteerde in het behalen van het einddiploma C (solistendiploma) en het praktijkdiploma kerkmuziek, alsmede een speciale aantekening voor improvisatie. De examens hiervoor werden afgelegd op het imposante Schnitger orgel in de Grote – of Sint Michaëlskerk te Zwolle.
Vanaf 1 november 1976 tot aan zijn pensionering in oktober 2021 was Harry Hamer werkzaam als coördinator muziek, docent orgel, piano, improvisatie en koordirectie aan “Quintus” centrum voor kunsteducatie te Kampen. Daarnaast is hij dirigent van het Hervormd Kerkkoor Kampen en actief als concertorganist.

Profiteer nu van een leuke online korting op de tickets. Er is kaartverkoop aan de deur, ticketprijs aan de deur is € 12,50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
16:00 - 21:30
Kosten:
€10.00
Site:
http://www.scmaf.nl

Locatie

Burgwalkerk – Kampen
Burgwal 60
Kampen, 8261 EP
+ Google Maps

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon:
0623650598
E-mail:
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator