Laden Evenementen

Dubbelconcert Urker Mannenkwartet & Gerwin van der Plaats

20 november 2021

Een unieke gebeurtenis in Menaam: Urker Mannen zingen in de Grote PKN kerk te Menaam! Deze vermaarde zangers zingen o.l.v. de enthousiaste en virtuoze pianist/organist Gerwin van der Plaats, die al eerder een fantastisch orgelconcert in Menaam verzorgde. De aanvang van dit concert is 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Het aantal plaatsen conform de RIVM-richtlijnen is beperkt. Voor slechts € 16,50 kan dit bijzondere concert worden bijgewoond. Kaarten zijn in beperkte mate online verkrijgbaar. Verdere informatie: www.zingenenzo.com

In oktober van 2010 werd het Urker Mannenkwartet opgericht. Vier enthousiaste Urker vrienden. Zij begonnen onder leiding van Roelof Elsinga als groepje voor een cd-opname van Alice Baarssen. Dit klikte zo goed dat zij de handen ineen sloegen en Gerwin van der Plaats benaderde als dirigent en begeleider. In december 2010 vonden een 3-tal uitvoeringen plaats in Staphorst, Harskamp en Nunspeet. Deze laatste uitvoering baarde zoveel opzien dat de basis voor het jonge kwartet was gelegd. De leden van het kwartet hebben veel ervaring opgedaan als solisten bij onder andere het Urker Mannenkoor “Hallelujah” en het Urker visserskoor “Crescendo”. Daarnaast volgen zij zangles bij Marjo van Someren te Kampen. Een bijzondere hulp en stimulans voor het kwartet is de samenwerking en vriendschap met een andere bekende Urker solist; Piet Baarssen. Zijn adviezen en hulpvaardigheid zijn van onschatbare waarde.
Inmiddels vond er in februari een medewerking plaats in Stadskanaal waar het koor diepe indruk maakte op de aanwezigen dat ze daarop gelijk voor het volgende jaar werden vastgelegd. Tevens zijn er in 2011 al vele concerten gegeven waaronder in Eernewoude, Nunspeet, Middelburg en ‘s Gravenzande en is er in juli een cd opgenomen. Aan deze cd werkten mee o.a. Piet en Alice Baarssen, Marco den Toom en Kees Alers. Deze opnamen hebben plaats gevonden in de schitterende Luthersekerk in Den Haag met haar beroemde Bätz-orgel.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
20 november 2021
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€16.50
Evenement Categorie:
Site:
http://www.zingenenzo.com

Locatie

Grote Kerk Menaam
Skilpaed 2
Menaam (v/h Menaldum}, 9036 MH
+ Google Maps