Laden Evenementen

Kerstconcert Grote Kerk Heusden

26 november 2022

Zaterdag 26 november om 19:30 zal er in de Catharijnekerk een prachtig kerstconcert ten uitvoer worden gebracht.
Het strijk- en blaasensemble Scherzando uit Dordrecht zal samen met organist Leendert Verduijn een mooi programma ten gehore brengen.

In 2012 werd Leendert Verduijn op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium, waar hij gedurende 1 jaar studeerde bij Reitze Smits. Vervolgens werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) en sloot in 2018 zijn bachelorstudie orgel af. Eveneens sloot Leendert begin 2018 zijn kerkmuziekstudie met goed gevolg af. Kerkmuziekdocenten waren Hans van Gelder, Hanna Rijken (liturgiek) en Arie Hoek (cantoraat en hymnologie). In 2020 rondde hij de opleiding ‘Docent Muziek’ af en vanaf september 2020 studeert hij voor de ‘Master Orgel’ bij Ben van Oosten. Deze studie heeft hij in 2022 ‘cum laude’ afgerond. Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Luc Bastiaens. Hij volgde meerdere masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij les van onder anderen Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Leo van Doeselaar. In 2017 won Leendert de 1e prijs van het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis en tevens de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours. In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition, hij werd 3e bij het Feith Orgelwettbewerb Blieskastel en won de publieksprijs en de 2e plaats bij het César Franck Concours Haarlem. In 10 weken tijd heeft hij maar liefst 4 prijzen gewonnen.

Scherzando is een christelijk ensemble en bestaat momenteel uit zo’n twintig jonge, enthousiaste musici. Hun repertoire bestaat uit klassieke en geestelijke muziek. Zij repeteren tweewekelijks op woensdagavond in Dordrecht onder leiding van onze dirigent Corné Hoogerbrug. Zij werken regelmatig mee aan diverse koor- en zangavonden.
‘Scherzando’ is een Italiaanse muziekterm en betekent ‘schertsend’. Het is een voordrachtsaanduiding in de muziek.

Profiteer nu van een leuke online korting op de tickets. Er is kaartverkoop aan de deur, ticketprijs aan de deur is € 10,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
26 november 2022
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
€7.50
Site:
http://www.scmaf.nl

Locatie

Catharijnekerk Heusden
Burchtstraat 2
Heusden, 5256 EB
+ Google Maps

Organisator

Stichting Culturele Muzikale Activiteiten Flevoland
Telefoon:
0623650598
E-mail:
info@scmaf.nl
Bekijk de site van Organisator