Laden Evenementen

Najaarsconcert Hoorns Byzantijns Mannenkoor

07 november 2021

Op zondag 7 november a.s. zal er in de Grote Kerk te De Rijp muziek klinken die daar nog niet vaak te horen is geweest: Byzantijnse (Russisch-Orthodoxe) muziek. De aanvang van dit mooie concert is om 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt 15 euro, kaarten zijn online verkrijgbaar via www.zingenenzo.com

Door het gerenommeerde mannenkoor worden er Oosters-orthodoxe gezangen in alle gradaties vertolkt. Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor (HBM) neemt u mee in de rijke tradities van de Slavisch Byzantijnse zangcultuur. De gezangen zijn divers van karakter: een afspiegeling van de rijkdom, die de vooral Russische liturgische zangcultuur kent: van Middeleeuws unisono, via monastieke traditie tot ongekende 21-eeuwse klanken. Alle gezangen zingt het HBM in het Kerk-Slavisch.
Dit mannenkoor staat al ruim 35 jaar garant voor geestrijke uitvoeringen van Russische kerkmuziek in monastieke stijl naast aanstekelijk wereldlijk repertoire.

Dirigent is Grigori Sergei Sarolea. Hij is een meester in uitvoeren (met Nederlandse zangers van divers pluimage en gezindte) van deze specifieke klanken, die nog altijd in Byzantijnse kerken te Rusland gezongen worden.
De (van oorsprong rooms-katholieke) ouders van Grigori ontmoetten elkaar in het koor van een Byzantijns kerkje in Den Haag. Grigori werd Byzantijns gedoopt en leerde de muziek en riten vanaf zijn geboorte. Zijn opleidingen en rijke ervaring geven blijk van zijn brede kijk op muziek en uitvoeringspraktijk. Naast zijn decennia lang dirigentschap bij diverse Byzantijnse koren is hij ook actief als docent, zanger, muzikant, componist en schrijver.
Laat u meevoeren in de Russische sferen door de prachtige klanken van de heldere tenoren en diepe bassen van het mannenkoor uit Hoorn en beleef dit mee in de Grote Kerk aan de Grote Dam 6 te De Rijp.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
7 november 2021
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
€15.00
Site:
www.zingenenzo.com

Locatie

Grote Kerk De Rijp
Grote Dam 6
De Rijp, 1483 BK
+ Google Maps

Organisator

Concertcommissie
E-mail:
concertgroep@gmail.com